Wim van de Ven gehuldigd in Japan

Geplaatst op 30 oktober 2014 in Van Gent nieuws , Zakelijk
Update: 17 maart, 2016

“In een woord geweldig!” was Wim’s reactie bij terugkomst uit Japan. Samen met een trainer van de importeur ging hij een week op reis naar een ‘hele andere wereld’.

Hij werd meteen verrast door de ongekende Japanse gastvrijheid en netheid. Ook het respect onderling is er opvallend groot. “Als je zo’n mooie reis mag maken, dan moet je het er ook van nemen. Ik heb daarom ook geen kans onbenut gelaten om het land te ontdekken” aldus een glunderende Wim, “direct bij aankomst –jetlag of niet- het Toyota museum in gegaan.
We hebben de rest van de week vooral in Nagoya doorgebracht. Heerlijk Japans gegeten, een aantal tempels bezocht, met de snelle bullit-train met 300km/h naar Kyoto gereden en natuurlijk mocht de Karaoke-bar ook niet ontbreken.

Aan het einde van de week naar Toyota City gegaan. Na een fabrieksbezoek was het tijd voor de officiële ceremonie.  Alle 154 winnaars -‘champions’ genoemd- uit 54 verschillende regio’s waren hierbij aanwezig.
We werden zo in de watten gelegd, het was geweldig. We werden ook constant met ‘champion’ aangesproken, tot het overdreven toe en werkelijk alles werd voor ons gedaan. De ceremonie werd –typisch Japans- tot het kleinste detail van tevoren gerepeteerd.

Uiteindelijk kwam het topmanagement van Toyota er bij. De heer Yokoyama (Senior Managing Officer) die mij en de andere kandidaten de trofee uitreikte. Daarna was er exact twee uur feest (ook weer lekker Japans) en konden we ook uitgebreid kletsen met de hoge heren van Toyota Motor Corporation! Een mooi moment en zelfs een handtekening gescoord. Conclusie: het was in een woord geweldig!”