Van Gent start samenwerking met Utrechts- en Geldersch Landschap

Geplaatst op 11 mei 2020 in Van Gent nieuws , Milieu/innovatie

Wie een auto koopt via Van Gent steunt daarmee vanaf vandaag ook regionaal natuurbeheer en de bescherming van erfgoed. Het bedrijf doneert namelijk een bijdrage per verkochte auto aan Utrechts Landschap of Geldersch Landschap & Kasteelen. “Daarmee steunen we het beheer van de prachtige natuur in onze provincies” zegt Gilbert van Gent, “en krijgt de klant er ook nog iets moois voor terug, namelijk een kennismakingspakket of ‘proef-beschermerschap’ van een van de landschappen.

Het is geen toeval dat Van Gent met beide landschappen een samenwerking begonnen is. Met vestigingen in Ede en Veenendaal opereren zij immers op de grens van de twee provincies.

Unieke samenwerking

Saskia van Dockum  van Utrechts Landschap en Anne van den Hul van Geldersch Landschap & Kasteelen zijn erg blij met de samenwerking. “Het is niet eerder gebeurd dat we een dergelijke samenwerking zijn aangegaan” zegt Saskia, “we zijn blij met de steun en de bekendheid die dit initiatief geeft.”

Excursie met boswachter

Anne vult aan: “we vinden het ook erg leuk deze mensen iets terug te geven. Zo bevat ons kennismakingspakket onder meer een prachtige beleefgids, maar ook een voucher voor een excursie met een boswachter met het hele gezin!”

Vrijblijvend

Van Gent: “De klant wordt vrijblijvend proefbeschermer, maar we hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk klanten na deze kennismaking de landschappen structureel gaan steunen met een donateurschap. Doet de klant niets? Dan eindigt het ‘proefpakket’ automatisch na een jaar.”   

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap verwerft, beheert en ontwikkelt natuur en cultuur in de provincie Utrecht. De organisatie heeft 5500 ha in eigendom waaronder de prachtige Blauwe Kamer bij Rhenen en Park Vliegbasis Soesterberg. Daarnaast beheert het 23 molens, steenfabriek Bosscherwaarden en Kasteel Loenersloot. Dit kunnen zij niet zonder steun van 28.000 Beschermers, 650 vrijwilligers en 62 Bedrijfsvrienden.

Tekst gaat verder onder foto

Pre-corona foto met Saskia van Dockum, directeur Utrechts Landschap

Over Geldersch Landschap & Kasteelen

Ruim honderdvijftig natuurgebieden, vele kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) toevertrouwd. Natuurgebieden met een grote rijkdom aan planten en dieren. Fraai ingerichte kastelen en historische huizen omringd door tuinen en parken. Bij elkaar een bijzonder waardevolle combinatie van natuur en cultuur waarvoor GLK zich al meer dan 90 jaar inzet om deze te behouden voor de toekomst.

Foto met Anne van den Hul (Geldersch Landschap & Kasteelen)