Toyota keert terug in het World Rally Championship

Geplaatst op 30 januari 2015 in Van Gent nieuws , Toyota/Modelnieuws
Update: 17 maart, 2016

In de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 stond Toyota wereldwijd synoniem voor rallysucces. Coureurs als Carlos Sainz, Juha Kankkunen, Björn Waldegard en Didier Auriol kropen achter het stuur van iconische auto’s als de Celica Twincam Turbo, de Celica GT-Four en de Corolla WRC. Met 43 overwinningen, 3 wereldtitels en een enorme lijst podiumplaatsen is Toyota op dit moment nog altijd (en ondanks alweer 16 jaar absentie) het op twee na meest succesvolle automerk in de rallysport.

In het geheim al uitgebreid getest
Akio Toyoda onthulde persoonlijk de Toyota Yaris WRC. Een model waarmee Toyota de afgelopen tijd al in het geheim uitvoerig testte op de meest uiteenlopende Europese rallyparcours. Onder de motorkap ligt een 1.6 liter turboblok met directe inspuiting. De motor levert 300 pk bij 6.000 toeren per minuut en is gekoppeld aan een 6-speed sequentiële bak van ZF Sachs.

Intensief testprogramma aanstaande
De komende tijd zal het testwerk met de Yaris WRC sterk worden geïntensiveerd. Niet alleen wordt een speciaal team van WRC specialisten en engineers vrijgemaakt voor het project, maar ook is een testteam aangewezen, met onder meer het Franse talent Eric Camilli (27) en de zeer ervaren Sebastian Lindholm en Stéphane Sarrazin. Sarrazin rijdt niet alleen voor Toyota in het World Endurance Championship, maar won in het verleden al verschillende grote rally’s, waaronder de Tour de Corse.