Autosalon van Parijs: vol Toyota primeurs

Geplaatst op 04 oktober 2018 in Toyota/Modelnieuws , Evenementen
Update: 8 februari, 2022

De nieuwe Corolla Hatchback en Touring Sports zijn lager, breder, langer en sportiever dan voorheen. De Corolla is ’s werelds bestverkochte auto aller tijden. De nieuwe Toyota RAV4, met een opvallend krachtig design, beleeft in Parijs zijn Europese publieksdebuut. De RAV4 is ’s werelds bestverkochte SUV. Verder steelt ook de nieuwe Camry de show. Camry is een bekende naam, die na 14 jaar afwezigheid een Europese comeback maakt. Ander nieuws is er in de vorm van de Yaris GR Sport en de tweede generatie actieve veiligheidspakketten onder de naam Toyota Safety Sense.

Nieuwe Corolla Hatchback en Corolla Touring Sports

De nieuwe Toyota Corolla volgt in Europa en dus ook in Nederland de Toyota Auris op. Op de Autosalon maakt de nieuwe Toyota Corolla Touring Sports zijn werelddebuut. Net als de Corolla Hatchback staat de stijlvolle en extra ruime stationwagen met z’n ruime wielbasis op het nieuwe TNGA-platform – Toyota New Global Architecture – wat bijdraagt aan het lage zwaartepunt voor een extra dynamisch rijkarakter. Zowel de Corolla Hatchback als de Corolla Touring Sports is leverbaar met twee hybride aandrijflijnen.

Toyota RAV4: uniek aanbod in segment dankzij 2,5-liter Hybrid Electric

De nieuwe, vijfde generatie Toyota RAV4 maakt op de Autosalon zijn Europese debuut. Het design, de prestaties, bruikbaarheid en veiligheid van de ’s werelds bestverkochte SUV maakte grote stappen. Ook de nieuwe RAV4 staat op het nieuw ontwikkelde modulaire voertuigplatform TNGA, dat garant staat voor een extra dynamische rijervaring en een sportief rijgedrag. De RAV4 biedt veel rijcomfort en binnenruimte en heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse. Door het zelfopladende hybride systeem is het ook een uniek aanbod in het segment. Maar liefst 85% van de West-Europese kopers kiest voor de Hybrid Electric aandrijving in de huidige RAV4.

Toyota Camry Hybrid Electric: prima alternatief voor dieselauto

De Toyota Camry keert na 14 jaar afwezigheid terug naar Europa en ook naar Nederland. De Camry Hybrid Electric – uitgerust met een zelfopladende hybride aandrijflijn van de laatste generatie – maakt op de Autosalon zijn Europese publieksdebuut. Nu de Europese consument de dieselmotor steeds vaker links laat liggen, staan de sterren gunstig voor de Camry Hybrid Electric, die voorzien is van een nieuwe hybride aandrijflijn met efficiënte 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een krachtige elektromotor met een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. 

Toyota Yaris GR Sport: geïnspireerd op Yaris GRMN

Een wereldprimeur op de Autosalon van Parijs 2018 is er voor de nieuwe Toyota Yaris GR Sport. Deze extra sportieve versie is geïnspireerd op de in Nederland inmiddels uitverkochte Yaris GRMN en is de eerste GR Sport-uitvoering van Toyota in Europa. De speciale schokdempers van Sachs Performance zijn vergelijkbaar met die van de Yaris GRMN. De Yaris GR Sport ligt ook lager bij de weg dan de reguliere Yaris. In het interieur zijn de race-invloeden van Toyota’s raceteam Toyota GAZOO Racing duidelijk zichtbaar. De sportstoelen met suéde bekleding en zilverkleurige stiksels en inzetstukken zijn voorzien van het GAZOO Racing-logo. De Yaris GR Sport is leverbaar als 1.5 Hybrid Electric en komt begin 2019 op de Nederlandse markt.

En dan is er nog de Yaris Y20 een speciaal model ter ere van het 20 jarig jubileum van de Yaris komend jaar:

Toyota Safety Sense: tweede generatie

Toyota brengt de tweede generatie van Toyota Safety Sense op de markt, de noemer waaronder alle actieve veiligheidssystemen van Toyota vallen. De tweede generatie omvat onder meer een vernieuwde single-lens camera en millimeterwave-radar.  Het detectieveld is vergroot en de functionaliteit is verder verbeterd.

Naast alle bovenstaande modellen kun je de overige Toyota modellen hier bekijken.

Houd mij op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van (een van) de nieuwe Toyota modellen?