Prijzen nieuwe Toyota Corolla bekend

Geplaatst op 03 december 2018 in Toyota/Modelnieuws
Update: 21 februari, 2019

Toyota maakt de prijzen bekend van de nieuwe Toyota Corolla. De twaalfde generatie staat op het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) dat met zijn lage zwaartepunt en hoge stijfheid voor een dynamische rijervaring zorgt. Behalve dat de Corolla spannender dan ooit rijdt, ziet hij er ook nog eens sportiever uit dan alle voorgaande generaties. De nieuwe Toyota Corolla komt als sportieve Hatchback, stijlvolle Sedan en ruimeTouring Sports op de markt. De prijzen voor de Toyota Corolla beginnen bij 23.995 euro, de Hybrid is leverbaar vanaf 26.395 euro.

De nieuwe Corolla luidt een nieuw tijdperk in voor Toyota. Hij oogt breed en laag dankzij het TNGA-platform, dat zorgt voor een laag zwaartepunt, een hoge stijfheid en veel rijplezier. Het design van de Corolla is dynamisch en sportief door zijn scherp gestileerde lijnen en LED-verlichting aan de voor- en achterkant. De voorzijde valt op door het driedimensionale ontwerp van de grille, geflankeerd door scherp gestileerde koplampen en geprononceerde zijschermen; het gezicht voor alle nieuwe Corolla-modellen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Corolla is er keuze uit twee hybride versies: een 1.8 met 90 kW/122 pk Hybride en een sterkere en zuinige 2.0 met 132 kW/180 pk Hybride, beide standaard geleverd met een automatische transmissie. De Sedan is alleen leverbaar als 1.8 Hybride.

Maximaal comfort en veiligheid

De nieuwe Toyota Corolla is uitgerust met de nieuwste actieve en passieve veiligheidssystemen. De actieve veiligheidssystemen van het vernieuwde Toyota Safety Sense omvatten onder meer een Pre-Collision System (PCS) met dag en nacht voertuigherkenning en overdag fietsherkenning, Adaptive Cruise Control (ACC) met de mogelijkheid om tot 0 km/h af te remmen én ook weer op te trekken, Lane Departure Alert (LDA) met stuurassistentie, Road Sign Assist (RSA) en Automatic High Beam (AHB). Nieuw is Lane Trace Assist dat de bestuurder assisteert met kleine stuurbewegingen om de auto op de weg te houden. Het systeem werkt ook in flauwe bochten op de snelweg.

Meer dan  46 miljoen exemplaren
Sinds de introductie van de eerste generatie Corolla in 1966 zijn wereldwijd al meer dan  46 miljoen exemplaren verkocht. Dat maakt de Corolla de bestverkochte personenauto ter wereld. De nieuwe Corolla Hatchback, Sedan en Touring Sports staan vanaf 23 maart 2019 bij de Toyota dealer. De prijzen voor de Toyota Corolla Hatchback beginnen bij 23.995 euro. De Corolla Touring Sports kost minimaal 24.995 euro en de Corolla Sedan, als 1.8 Hybrid Active, is er vanaf 29.295 euro.

Lease en Private Lease

De leaseprijs van de Corolla Hatchback (1.2 Turbo 85 kW/116 pk Comfort 5-deurs) start bij 319 euro per maand exclusief BTW.* De Private Lease-prijs start bij 349 euro per maand inclusief BTW op basis van 48 maanden en 10.000 km/jaar. Beide tarieven zijn gebaseerd op Toyota Financial Services.

Download de prijslijst

*Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Full Operational Lease, 60 maanden en 10.000 km/jaar, incl. 75% bonus/malus, excl. BTW en brandstof. Tarieven kunnen afwijken bij wijziging van opties, looptijd, kilometrage en gewicht. Wijzigingen voorbehouden.

Houd mij op de hoogte over de Corolla