Nieuwe Avensis nu in onze showroom

Geplaatst op 16 december 2011
Update: 31 januari, 2022

 

Een blik op de foto hierboven en je weet: de nieuwe Avensis is natuurlijk géén compleet nieuwe Avensis. Maar hij komt er wel een heel eind bij in de buurt. Kruip achter het stuur en ga maar een blokje om. Dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Je krijgt een veel strakker sturende auto. Die nog beter geïsoleerd is. Beter in zijn uitrusting zit. Stijver is. En waarvan het dashboard is opgetrokken uit fijne materialen. Je wordt er blij van. Zeker als je de prijs ziet. Want die is in veel gevallen zelfs gezakt. De Comfort uitvoering begint nu bij 24.990 euro – en kan vanaf vandaag bij de dealer worden besteld.

Eind dit jaar staat de nieuwe Avensis in de showroom. Er is dan keuze uit een Comfort, Business (vanaf 27.390 euro) , Dynamic Business (vanaf 31.190 euro) en Executive Business (vanaf 35.990 euro). Zaken als dagrijverlichting zijn nu standaard, net als een lederen stuur en pookknop, cruise control en Bluetooth.

Carte blanche van Tokyo
Het interieur van de nieuwe Avensis BusinessMeest in het oog springen de stevige retouches van de buitenkant. De voorkant werd helemaal opnieuw getekend. De auto oogt er, vinden wij, een stuk krachtiger door. Dat past ook helemaal bij zijn aangepaste rijkarakter.
Voor het eerst kreeg Toyota Motor Europe carte blanche bij de ontwikkeling van het onderstel en de stuurinrichting en aanpassing van de carrosserie. En die kans hebben we met beide handen aangegrepen. Het resultaat is een Europees sturende, dynamische, stijve auto.
Ook het interieur werd onder handen genomen. Niet alleen worden stoelen en achterbank met mooiere stoffen bekleed, de materialen waaruit het dashboard is opgetrokken, werden eveneens naar een hoger plan getild. Bovendien monteren we een nieuw soort isolatiemateriaal. Het maakt de Avensis – toch al geen herrieschopper – nog rustiger en stiller.
 
Toyota Touch & Go is standaard op bijna elke verkochte nieuwe AvensisSMS’jes worden voorgelezen
Vrijwel elke bestelde Avensis wordt uitgerust met Toyota Touch; een nieuw muti-mediasysteem dat zaken als decoverart van een aangesloten iPod of iPhone moeiteloos weergeeft. Met de 3D-navigatie van Toyota Touch & Go wordt het zelfs mogelijk thuis alvast een route uit te zetten.  Top of the bill is Toyota Touch & Go Plus. Dat systeem beschikt onder meer over een zeer geavanceerde spraakherkenning zodat zelfs adressen op commando kunnen worden ingevoerd. Maar ook met het sturen en ontvangen van e-mails weet het apparaat wel raad. Bovendien leest ‘ie SMS-berichten voor, kun je de jukebox na het beluisteren van een nummer vragen om meer ‘van dat soort muziek’ af te spelen en krijg je een zeer geavanceerd satelliet navigatie systeem dat niet alleen rekening houdt met de dagelijks files, maar ook op het scherm 3D-stadsmodellen en bijzonder punten langs de weg weergeeft.

De nieuwe Toyota AvensisNieuwe diesel: krachtiger, schoner, goedkoper
Tot slot beleeft in de nieuwe Avensis beleeft een nieuwe 124 pk sterke 2.0 D-4D-F dieselmotor zijn debuut. Goed voor een diepgroen A-label. Hoewel de prestaties gelijk bleven of zelfs verbeterden (het koppel van 310 Nm is nu over een breder toerengebied beschikbaar) daalde de CO2-uitstoot  die zavan 141 g/km naar 119 g/km. En het mooie is: de prijs van de Avensis met deze nieuwe dieselmotor daalde met een paar honderd euro tot 29.590 euro voor de sedan.