King of all roads nu in onze showroom

Geplaatst op 25 februari 2012 in Toyota/Modelnieuws
Update: 31 januari, 2022

Toyota heeft de Land Cruiser V8 verder bijgeslepen en laat de King of all roads is nu te zien bij dé Toyota 4WD dealer: Gebr. van GentNiet alleen kan ‘ie nu nog beter uit de voeten in het zwaarste terrein, ook is de vernieuwde Land Cruiser V8 schoner geworden en is het vernieuwde model vanaf nu weer beschikbaar als zowel een 5-persoons als een 7-persoonsversie, zowel in diesel als in benzine uitvoering.

Nieuwe benzinemotor en verder fijn geslepen diesel

De Toyota Land Cruiser V8 krijgt een nieuwe 4,6-liter benzinemotor die goed is voor een maximumvermogen van 234 kW (318 pk). Dat is 22 kW (30 pk) meer dan de 4,7-liter V8 die hij opvolgt. Het maximumkoppel steeg met 15 Nm naar 460 Nm. Het vermogen van de 4,5-liter V8 dieselmotor bedraagt 200 kW (272 pk) en het koppel is ook al net zo indrukwekkend als voorheen: 650 Nm. Maar voor welke aandrijflijn ook wordt gekozen: de Toyota Land Cruiser V8 is standaard uitgerust met een nieuwe automatische 6-traps transmissie.

Land Cruiser zet opnieuw de standaard voor het zware werk

Traditiegetrouw zet de Land Cruiser V8 de standaard als het gaat om het rijden door woest terrein. De vernieuwde Land Cruiser V8 is hier geen uitzondering op. Crawl Control, dat zorgt voor een constante en stabiele lage snelheid in het terrein, kan vanaf nu op maar liefst vijf (in plaats van drie) snelheden worden ingesteld. De vier multi-terrain camera’s (1 vóór, 1 achter en aan elke zijkant 1, standaard op de Executive) geven ook optimaal zicht als de bestuurder zijn Land Cruiser onder de meest zware en listige omstandigheden moet rijden. Het bedwingen van extra moeilijk begaanbaar terrein wordt eenvoudiger door het verder fijngeslepen multi-terrain select. De vijf standen hiervan zijn afgestemd op de meest uitdagende ondergronden. De Off Road Turn Assist, ten slotte, verkleint de draaicirkel van de Land Cruiser V8 door het binnenwiel achter te blokkeren.

Lichte opfrisbeurt van het design De vernieuwde Toyota Land Cruiser V8 is herkenbaar aan de aangepaste grille, lichtunits en bumpers. De bi-HID xenon koplampen zijn voorzien van LED-dagrijverlichting. Toyota heeft verder de mistlampen vóór opnieuw vormgegeven en voorzien van een chromen behuizing. De buitenspiegels zijn uitgerust met knipperlichten. Ook het ontwerp van de 18-inch (VX) en 20-inch lichtmetalen velgen (Executive) is nieuw. Persinfo: Toyota Land Cruiser V8 aangescherpt 2012 in 6 januari 2012 Blz: 2

7-persoons uitvoering met airco op de derde zitrij Toyota tilt de luxe van de Land Cruiser V8 naar een nog hoger plan door onder meer in de 7-persoonsuitvoering airconditioning voor de inzittenden op de derde zitrij toe te voegen. Ook is de tweede zitrij voortaan voorzien van stoelverwarming. Verder rust Toyota de Executive-uitvoering standaard uit met een verwarmbaar houten stuurwiel. De voorstoelen kunnen voortaan zowel verwarmd als gekoeld worden.

De Land Cruiser V8 is vanaf nu te bekijken bij de Toyota 4WD specialist van Nederland, bij ons dus. U bent van harte welkom in Ede of Veenendaal.