Hybride auto's blijven het meest voordelig

Update: 17 maart, 2016

Alle Toyota hybride modellen worden ingeschaald in het voordeligere benzinetarief. Maar, de combinatie met de elektromotor brengt nog een voordeel: op het kentekengewicht mag 125kg in mindering gebracht worden. Zo betaal je met een hybride wegenbelasting voor een auto die eigenlijk in een lichtere klasse valt. 

Omslagpunt 
Door deze regeling zullen de Toyota hybride modellen nóg interessanter gaan worden dan ze vandaag de dag al zijn. Zo zal het omslagpunt met diesel nog hoger komen te liggen. Dit resulteert in een grofweg 50% voordeliger wegenbelastingtarief in vergelijking met diesels.
Als we dan rekenen met het werkelijke brandstofverbruik van de Toyota hybride en de diesel collega’s*, komt het omslagpunt hybride-diesel op meer dan 60.000km per jaar te liggen! (Lees meer)

Voordelig en betrouwbaar
Daarnaast blijft de Toyota hybride de goedkoopst rijdende auto op de markt. Het brandstofverbruik is ongeëvenaard laag, in iedere klasse is de Toyota Hybride de zuinigste auto op dit moment in de markt. En dan rijd je nog een automaat ook!
Zie de zuinige auto top 10 van de ANWB:

Daarnaast zijn de gebruikskosten als onderhoud en slijtage bij een hybride Toyota ook nog eens extreem laag. En zijn het de meest betrouwbare auto's gebleken, zoals uitgeroepen door de Duitse TüV:

Kortom: er kan niets op tegen het voordelig hybride rijden. Zelfs al gaan we weer 'gewoon' wegenbelasting betalen.