Gebr. van Gent Ede gaat verhuizen

Geplaatst op 24 oktober 2010 in Van Gent nieuws
Update: 31 januari, 2022

De Edese vestiging van Toyota-dealer Gebr. van Gent gaat verhuizen naar een grotere lokatie.  Sinds 2004 zijn zij gevestigd aan de Kelvinstraat maar al een aantal jaren kampen zij met een  gebrek aan ruimte. Nu hebben zij de stap genomen om een veel groter pand te kopen direct  gelegen aan de A12. De verhuizing gaat in het najaar van 2011 plaatsvinden.

Henk Barten, vestigingsmanager van Van Gent in Ede, legt uit waarom deze stap wordt genomen. ‘Al een aantal jaar lopen we tegen de grenzen van onze parkeeruimte en werkplaatscapaciteit aan. De wachttijden voor een afspraak in de werkplaats zijn daardoor te lang. Uiteraard hebben wij er geen moeite mee om een aantal avonden per week over te werken, dus doen wij dit al een paar jaar. Uiteindelijk is een structurele oplossing, meer ruimte, meer bruggen én meer monteurs, natuurlijk beter.

Ondernemerschap

Dat de uitbreiding juist nu komt in een tijd van recessie is opmerkelijk te noemen en getuigt van ondernemerschap. Dit kenmerkt de gebroeders van Gent al veel langer gezien hun inmiddels 40-jarige succesvolle bedrijf. De afgelopen twee jaar is Van Gent uitgeroepen tot de beste Toyota-dealer van Nederland op het gebied van zowel klanttevredenheid als verkoopprestaties. ‘En ook dit jaar liggen we op koers om nummer 1 te worden, maar het jaar is natuurlijk nog niet afgelopen’, vult Henk Barten aan.

Sinds afgelopen september is Van Gent reeds eigenaar van het pand waar op dit moment nog 5 merken zijn gehuisvest. Met de collega’s van Bochane hebben zij afgesproken dat zij het nog een jaar huren van Van Gent zodat zij de tijd hebben om een nieuwe lokatie te vinden. ‘Ook wij kunnen het jaar goed gebruiken om ons voor te bereiden op de verhuizing, en daar hebben we zin in’, aldus Henk Barten. ‘Het is voor ons een prachtige stap, zo gaan we van 5 werkplaatsbruggen naar 10 bruggen en dan is er nog een kleinere tweede werkplaats met nog een keer 7 bruggen. In deze tweede werkplaats kunnen we bijvoorbeeld alle inruilauto’s klaarmaken voordat deze te koop worden aangeboden in Ede óf in Veenendaal. Ook breiden we de showroom uit van 800 m2 naar maar liefst 2.400 m2.

Toyota

In tegenstelling tot de huidige “bewoner” gaan wij er met één merk in, Toyota uiteraard. Hoe we invulling gaan geven aan onze showroom bekijken we nog, dit kan bijvoorbeeld een samenvoeging worden van de twee nu nog gescheiden showrooms of we laten het juist zo en maken een occassiongedeelte. Ook de toekomstige ambitie van Toyota om met een nieuwe en completere bestelwagenlijn te komen draagt bij aan het besluit. De Hiace wordt vervangen door een nieuwe moderne bestelbus voor de Europese markt en voor het eerst komt Toyota ook met een kleinere bestelauto. Ook hier moeten wij invulling aan gaan geven zowel in de showroom als ook in de werkplaats en dat was op de huidige lokatie niet meer mogelijk geweest.’

Inmiddels is er een bord geplaatst voor de huidige showroom, zichtbaar vanaf de Galvanistraat. De Edese makelaar Domicilie heeft van ons de opdracht gekregen om een huurder of koper te vinden voor ons huidige pand. Belangstellenden kunnen zich bij hen melden op 0318-693457 of alvast een kijkje nemen op www.domicilie.nl.