De Corolla komt weer terug!

Geplaatst op 01 juli 2018 in Toyota/Modelnieuws , Zakelijk
Update: 15 januari, 2019

Na 12 jaar Auris komt hij weer terug, de legendarische Toyota Corolla!  Toyota voorziet zijn C-segment Hatchback, Sedan en Touring Sports weer van het Corolla-naamplaatje op de achterklep. De modelnaam Auris verdwijnt daardoor na 12 jaar uit Europa. Corolla modellen zijn wereldwijd zeer geliefd. Sinds de introductie van deze iconische Toyota werden er wereldwijd al ruim 45 miljoen exemplaren verkocht. De Corolla is hiermee het bestverkopende model ter wereld. Begin 2019 komt Toyota met een compleet nieuwe range Corolla modellen waarmee Toyota een nieuw tijdperk inluidt. Een tijdperk waarin onderscheidend design naadloos aansluit op toonaangevende rijeigenschappen en meer rijplezier.

TNGA

Alle uitvoeringen van de nieuwe Toyota Corolla (Hatchback, Sedan en Touring Sports) staan op het TNGA-voertuigplatform dat de drie huidige platforms wereldwijd vervangt. Het platform onderscheidt zich met een laag zwaartepunt, wat een uitgebalanceerd rijgedrag oplevert. Akio Toyoda (President Toyota Motor Corporation) wil zo ook het hart van de nieuwe berijders raken.

Geen beter moment
“Het TNGA-platform geeft een geheel nieuwe dimensie aan ons aanbod in het C-segment”, vertelt Johan van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe. “Naast de befaamde kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de Corolla, kan de klant rekenen op een onderscheidend design, een verfijnd interieur, aansprekende rijeigenschappen en krachtige, efficiënte hybride aandrijflijnen. Er is geen beter moment om de modelnaam Corolla in Europa te herintroduceren.”

Keuze uit twee hybride versies
De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports beleeft op de komende Autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018) zijn wereldpremière. Het is voor de eerste keer in de ruim 50-jarige geschiedenis van de Toyota Corolla dat er keuze is uit twee hybride versies: een 1.8 met 90 kW/122 pk en een zeer sterke en zuinige 2.0 met 132 kW/180 pk.