Avensis beste trekauto

Geplaatst op 27 april 2012 in Toyota/Modelnieuws , Film/video
Update: 17 maart, 2016

 

Elk jaar kiest de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) de Trekauto van het Jaar. Dit jaar gaat de winst in de C-klasse naar onze Toyota Avensis!

Zoals gezegd staat de Toyota Avensis aan kop in de zogenoemde C-klasse van de Trekauto van het Jaar-verkiezing. In totaal deden 18 auto’s mee aan de verkiezing van het ANWB-magazine KCK. De Toyota Avensis laat in zijn klasse andere sterke (en soms veel nieuwere) deelnemers achter zich. De Hyundai i40, de Audi A4, maar ook de pas geïntroduceerde Citroën DS5 moesten het onderspit delven. Sorry, jongens.

De jury zet de Avensis op de eerste plaats, omdat ‘de 7-traps CVT-automaat heel plezierig werkt’. En ook vanwege het comfort van de auto en de ruimte vanbinnen. KCK testte de Avensis Wagon 1.8 VVT-i CVT-automaat. Met een vermogen van 147 pk (108 kW) en een maximaal aanhanggewicht van 1.600 kilo (als 2.0 VVT-i CVT-automaat zelfs 1.800 kilo).

Caravantrekker

Alle deelnemende auto’s werden beoordeeld op onder meer zitcomfort, bagageruimte en gebruiksgemak van de trekhaak. En natuurlijk kwamen de capaciteiten van de auto als caravantrekker uitgebreid aan bod. In het meinummer van de Kampeer & Caravan Kampioen staat een vijftien pagina’s tellend verslag van de verkiezing. Bovendien vind je hieronder beelden van de testritten.