Autobelastingen: wat verandert voor u in 2014

Update: 17 maart, 2016

Motorrijtuigenbelasting (MRB / Wegenbelasting)

Per 1-1-2014 gaat iedereen weer wegenbelasting betalen. Ook wanneer u de afgelopen jaren een auto heeft gereden die wegenbelastingvrij was. Alleen auto’s met minder dan 50 gram CO2 uitstoot (zoals de Prius Plug-In) blijven tot 2016 wegenbelastingvrij.

Rijdt u in een hybride auto? Dan krijgt u korting op het gewicht van uw auto, lees er hier alles over. Hierdoor valt u alsnog in een gunstiger tarief dan een vergelijkbare benzine of diesel. 
Belastingvrije diesels gaan per 1-1-2014 dus fors meer wegenbelasting betalen.

Wilt u weten wat u gaat betalen per 1-1-2014? Klik dan hier.

Bijtelling bij zakelijk gebruik.

Wanneer u een auto van de zaak privé gebruikt, moet u bijtelling betalen. Per 1-1-2014 veranderen de CO2 grenswaarden waardoor voor sommige modellen de bijtelling gaat wijzigen. Rijdt u reeds in een auto van de zaak? Geen paniek, uw huidige bijtellingspercentage is voor 5 jaar vastgesteld (vanaf datum eerste tenaamstelling).

Bekijk hier een handige hulp voor het berekenen van uw bijtelling.

BPM

Wanneer u een nieuwe auto koopt moet u BPM (belasting personen motorrijtuigen) betalen. Een aantal auto’s is hier van vrijgesteld, per 1-1 zijn dat benzineauto’s (en ook sommige van onze hybrides) met minder dan 89 gram/km uitstoot en diesels met minder dan 86 gram/km uitstoot.

Bekijk hier een tabel met de BPM schijven.

Accijnzen

Accijns op diesel en LPG gaat met resp. 3 en 7 cent omhoog.

Elektrische auto’s en plug-in hybrides

De kans dat regelingen waarmee zeer zuinige auto's worden gestimuleerd vanaf 1 januari 2014 worden aangepast is reëel aanwezig. De MIA wordt in dat geval versoberd en de KIA en VAMIL worden dan afgeschaft. Helaas wordt pas eind december de milieulijst 2014 gepubliceerd met het definitieve antwoord op deze vraag. bron: BOVAG

Toyota beschikt nog over Prius Plug-Ins die tegen 0% bijtelling (tot 2019) en MIA, KIA en VAMIL subsidie op dit jaar kunnen worden aangeschaft.
Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard moeten de plannen nog worden geaccordeerd, derhalve kunnen aan dit bericht geen rechten worden ontleend.