GT86

De Toyota GT86 is ontworpen door een team van echte autoliefhebbers die slechts één doel voor ogen hadden: puur rijplezier. Achterwielaandrijving, een extreem laag zwaartepunt, voortreffelijke wegligging en dat alles in combinatie met de 200 paardenkrachten van een 2.0 liter boxermotor.

Eigenschappen

De GT86 2.0 (update 2017)

De ervaringen die Toyota met de GT86 heeft opgedaan tijdens races op onder meer de Duitse Nordschleife, heeft het merk gebruikt om de rijeigenschappen van de sportcoupé verder aan te scherpen. Andere settings van dempers en veren hebben ervoor gezorgd dat de toch al bejubelde wegligging nog speelser is geworden. De besturing is directer en stelt de bestuurder in staat bochten perfect aan te snijden. Wat gebleven is, is het kloppend hart van de Toyota GT86: een 2,0-liter boxermotor met 147 kW/200 pk en een maximumkoppel van 205 Nm bij 6.400-6.600 toeren per minuut. Ook het extreem lage zwaartepunt is gehandhaafd. De bestuurder zit slechts 40 centimeter boven het wegdek en maakt als het ware deel uit van de auto.

Krachtiger design

De nieuwe Toyota GT86 is te herkennen aan zijn krachtiger design. De bumpers zijn vernieuwd en de grille is lager en breder. De mistlampen vóór zijn uitgerust met LED-technologie en maken voortaan deel uit van de aanvallend gestileerde koplampunits. Ook nieuw zijn de Bi-LED-koplampen. De LED-dagrijverlichting én LED-richtingaanwijzers maken het plaatje compleet. Aan de achterzijde vallen de nieuwe LED-achterlichten op evenals de prominentere achterspoiler. Verder staat de GT86 op nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen.

Kleinste stuurwiel ooit in een Toyota

Toyota heeft ook het interieur van de GT86 vernieuwd met een nieuw 4,2-inch TFT-display en nieuwe bekleding. Zowel het dashboard als de binnenzijde van de portieren is bekleed met suède. Het stuurwiel (doorsnede: 362 mm) is het kleinste dat ooit in een Toyota is toegepast en onderstreept het sportieve karakter van de GT86.

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.