Avensis

De nieuwe Toyota Avensis is onder andere voorzien van Safety Sense en heeft dan ook de rijkste uitrusting in zijn klasse. Ook heeft de Avensis een dynamisch nieuw design en een mooi nieuw interieur.

Eigenschappen

Toyota Safety Sense, nieuwe actieve veiligheidssystemen
Toyota rust de nieuwe Avensis* standaard uit met een omvangrijke actieve veiligheidsuitrusting. Toyota Safety Sense maakt gebruik van zowel een laser als een camera, beide geïntegreerd in een compacte unit die gemonteerd is achter de voorruit. Toyota Safety Sense omvat actieve veiligheidssystemen zoals:

  • Pre-Collision System (PCS)
  • Lane Departure Alert (LDA)
  • Auto High Beam (AHB)
  • Road Sign Assist (RSA).

De extra rijk uitgeruste Lease Pro
De uitrusting van de nieuwe Toyota Avensis is al vanaf het uitrustingsniveau Aspiration zeer compleet met onder andere het uitgebreide multimediasysteem Toyota Touch 2 inclusief een parkeerhulp. Speciaal voor de zakelijke rijder zijn er speciale lease-uitvoeringen waaronder de Avensis Lease Pro met onder meer LED koplampen, privacy glass achter, lichtmetalen 17 inch velgen en uiteraard een Go Navigatiesysteem. Elke Avensis is standaard voorzien van airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, LED dagrijverlichting, Bluetooth®, een USB-aansluiting en meerdere actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense.

Andere mogelijkheden zijn onder andere een panoramisch dak, alcantara/lederen bekleding, volledig lederen bekleding en meesturende koplampen.

Stijlvol design 
Het design van de nieuwe Toyota Avensis is stijlvol en tegelijkertijd sportief. Het is geheel in lijn met Toyota’s Keen Look designtaal. De scherp gelijnde koplampen met LED technologie en de LED dagrijverlichting geven de Avensis een eigen gezicht. Ook de achterlichtunits zijn voorzien van LED verlichting. Nieuw ontworpen lichtmetalen velgen met de keuze uit 16, 17 en 18 inch accentueren de dynamische lijnen.

Interieurafwerking op hoog niveau
Toyota heeft de nieuwe Avensis ontworpen om de bestuurder en zijn passagiers een hoog comfort en gebruiksgemak te bieden, ongeacht het uitrustingsniveau. De kwaliteit van het interieur is naar een hoger plan getild. En door de toepassing van nieuwe, dikkere en beter geluidsabsorberende materialen is het binnenin stiller dan ooit.

Met de nieuwe bekledingsstoffen en kleurcombinaties – met keus uit antraciet met terracotta/lichtgrijze accenten – kan een sfeervolle ambiance worden gecreëerd.

Het instrumentarium is vanaf de Aspiration voorzien van een 4,2-inch TFT kleurendisplay. Blikvanger is verder het grote 8 inch kleurentouchscreen dat zich middenin het dashboard bevindt. De stoelen zijn dusdanig ontworpen dat ze een zo goed mogelijke ondersteuning bieden, vooral ook tijdens lange autoritten.

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.