Winnaars Energy Challenge bekend

Update: 20 april, 2022

Sinds augustus is er gestreden voor de winst van de Yaris energy challenge. Om te winnen moesten de deelnemers een zo groot mogelijk deel van hun proefrit elektrisch afleggen. De winnaars in Ede en Veenendaal reden respectievelijk 78% en 83% van de tijd elektrisch! Het verbruik was met 2,8 liter op 100 kilometer al even indrukwekkend.

Michael Zitter reed met de nieuwe Yaris in Veenendaal 83% van de tijd elektrisch. “Om elektrisch te rijden hoef je helemaal niet langzaam te rijden” aldus Michael. “Het is de kunst om zoveel mogelijk elektriciteit te winnen bij het remmen. Door goed op het verkeer te anticiperen kun je de Yaris veel elektriciteit laten opladen.” Ferdi van den Ouden wist de strijd in Ede te winnen. Ferdi heeft al ervaring met het rijden in een Toyota Hybrid, toch is hij ervan overtuigd dat iedereen een goede score kan halen met de Yaris Hybrid. En daarin moeten we Ferdi gelijk geven: al onze deelnemers hebben gemiddeld 3,0 liter op 100 kilometer verbruikt. Dat is 1 op 33,3!

Toyota hybrid denkt met je mee
Zoveel mogelijk elektrisch rijden, is makkelijker dan je denkt. Want een Toyota hybrid denkt met je mee. En is er op gemaakt om zo zuinig mogelijk te zijn. Als bestuurder kun je Het Nieuwe Rijden aanleren. Deze rijstijl helpt je soepel en comfortabel te rijden terwijl je ook nog eens bespaart op de brandstof en het onderhoud. Een Toyota hybrid slaat tijdens het remmen energie op waarmee de accu wordt opgeladen.

Emissievrije kilometers zonder stekker
Toyota heeft met ruim 1,2 miljard gereden emissievrije kilometers meer op de teller staan dan alle volledige elektrische auto’s bij elkaar. Hierbij gaat het vooral om Toyota hybride modellen, zónder oplaadstekker. Dit zegt het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft dat de gereden emissievrije kilometers van alle verschillende typen geëlektrificeerde auto’s in Nederland onderzocht. Toyota zet als toonaangevende fabrikant op het gebied van duurzaamheid in op alle vormen van elektrificatie. Van hybride zonder oplaadstekker, plug-in hybride, waterstof (‘fuel cell’) tot aan batterij (volledig) elektrisch.

Ballonvaart
De winnaars mogen beiden iemand meenemen in de Toyota luchtballon. In het voorjaar gaat de Toyota ballon met de Olympische ringen de lucht in.