Toyota onthult nieuwste waterstofauto

Update: 17 maart, 2016

Precies twee jaar geleden presenteerde Toyota op de Tokyo Motor Show de eerste conceptuele productie waterstofauto; de uitgesproken gelijnde FCV-R. De FCV Concept die nu in de spotlights wordt gezet, borduurt verder op dat eerste ontwerp.

Royaal plaats voor een gezin en hun bagage

De 4,87 meter lange FCV Concept krijgt een actieradius van ‘ten minste 500 kilometer’ en tanken neemt nog geen drie minuten in beslag. De twee kleine, lichtgewicht en extreem sterke waterstoftanks zijn weggewerkt onder het koetswerk zodat binnen in de auto royaal plaats is voor een gezin en hun bagage.

 Lagere productiekosten en compacter dan ooit

De aandrijflijn heeft een vermogen van ‘ten minste 100 kW’ en is bovendien voorzien van een boost converter die kortstondig extra vermogen kan bieden. Toyota zag verder kans om de power output van de Fuel Cell Stack ten opzichte van de al rijdende Toyota FCHV-adv meer dan te verdubbelen naar 3 kW per liter. Ook kon de omvang van de aandrijflijn significant worden verkleind én een stuk goedkoper worden gemaakt.

FCV Concept kan een huishouden een week van elektra voorzien
De nieuwe FCV Concept is nu zo efficiënt dat ‘ie – indien afgetankt – een gemiddeld huishouden meer dan een week van elektriciteit zou kunnen voorzien.

In 2015 ook in onze showrooms? 

Afmetingen

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte (mm)

Wielbasis (mm)

4.870

1.810

1.535

2.780