Toyota ambassadeur Esther Vergeer:

Geplaatst op 22 april 2019 in Toyota/Modelnieuws

Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan. Het gaf haar meer strijdlust en zelfvertrouwen. Jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Via de Esther Vergeer Foundation maakt ze sporten mogelijk voor kinderen bij wie dat onmogelijk lijkt vanwege een lichamelijke beperking. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL en streeft zij naar gelijkwaardigheid in de sportwereld.

 

Inspirerend en indrukwekkend

Esther is ambassadeur van Toyota, official partner van zowel de Paralympische als de Olympische Spelen en mobility partner van TeamNL. Vanuit het motto ‘Ever better mobility for all’, is Toyota het partnership met de spelen aangegaan. In een inspirerend en indrukwekkend videoportret vertelt Esther hoe zij telkens weer de strijd aangaat om het onmogelijke mogelijk te maken. In tennis, met kinderen en nu richting Tokyo 2020.

Samen één TeamNL

“Toen ik jong was, waren paralympische topsporters nauwelijks bekend. Ze kwamen nooit op televisie. Ik had toen graag helden gehad in wie ik mij kon herkennen. Als chef de mission zie ik het als mijn taak onze paralympische helden het podium te geven dat ze verdienen en alle individuele sporters tot een hecht team te smeden. Waar ik voor sta is dat we samen één TeamNL zijn. Excelleren op het allerhoogste niveau, zonder onderscheid in sport, sporters en discipline. We hebben al enorme stappen gemaakt, maar het liefst zie ik gelijkwaardigheid doorgevoerd tot in elk haarvat van de sportwereld. Bijvoorbeeld doordat steeds meer sportevenementen geïntegreerd plaatsvinden, dus valide en gehandicaptensport tegelijkertijd,” zegt Esther Vergeer.

Ode aan Nederlandse sporthelden

Nicole Groeneveld, campagnemanager bij Toyota Nederland: “Sport kan ons uitdagen, inspireren en verenigen. Als official partner van de Olympische en Paralympische Spelen, deelt Toyota de visie om mensen aan te moedigen door te gaan - voorbij de finish, voorbij het onmogelijke. Onze ambassadeurs hebben alles op alles gezet om hun dromen te verwezenlijken. Doorzettingsvermogen en support van naasten zorgen ervoor dat zij telkens weer op hun doel af blijven gaan. Met de ‘Start Your Impossible’-films brengen wij een ode aan onze Nederlandse sporthelden, laten wij jong en oud zien dat niets onmogelijk is en hopen wij mensen te inspireren.”