Sport Heritage Tour: walhalla voor de autoliefhebber

Geplaatst op 10 september 2012 in Van Gent nieuws , Evenementen
Update: 17 maart, 2016

Klassieker van de toekomst

De aanleiding voor dit evenement is de nieuwe GT86. Dé klassieker van de toekomst. De oorsprong en inspiratie voor deze auto is de oersportauto van Toyota: de 2000GT. Dit was dan ook het pronkstuk van de collectie. De fraai gelijnde GT86 dankt veel stijlelementen aan zijn verre voorvader.

Passie voor motorsport

Maar dat Toyota echt passie voor motorsport heeft bewijzen o.a de Celica Group B rally-auto met 390 pk, ook wel the King of Africa genoemd. En wat te denken van de TOM’s Toyota Supra, bekend van populaire racegames. En de Toyota Corolla WRC, het rallykampioenschap waar het merk vele jaren succesvol in is geweest. En de verschillende formule auto’s, waaronder een Formule 1 bolide.

Celica Club

Het evenement is zeer goed bezocht. Bijna 500 mensen hebben zich opgegeven, maar met alle extra aanloop zijn er zeker meer dan 700 geweest. Zaterdag was er ook een delegatie van de Celica Club aanwezig. Ook zij kwamen in stijl met vele (historische) sportieve Toyota’s.

Grote glimlach

Bezoekers waren positief verrast over al dit moois. Ondertussen kon er ook geracet worden in de GT86 in een simulator met racegame. Maar ook op de openbare weg kon zelf gereden worden met de fantastische nieuwe sportwagen van Toyota.

Al met al zorgde dit voor een brede glimlach op de gezichten van de bezoekers.

Bekijk hier de foto's!