Prijzen nieuwe Toyota RAV4 bekend

Geplaatst op 28 november 2018 in Toyota/Modelnieuws
Update: 8 februari, 2022

Begin 2019 komt de nieuwe Toyota RAV4 op de markt, de vijfde generatie van de wereldwijd succesvolle RAV4. Het nieuwe model onderscheidt zich door een stoer design, uitgebalanceerde rijeigenschappen, veel binnenruimte, een hoog  veiligheidsniveau en veel hybride-vermogen voor een relatief scherpe prijs. De prijzen van de RAV4 2.0 benzine 2WD (129 kW/175 pk) starten bij 34.995 euro en voor de RAV4 2.5 Hybrid Electric 2WD (160 kW/218 pk) bij 39.995 euro. Een ideaal alternatief voor de (zakelijke) veelrijder.

Toyota breekt met de trend waarbij SUV’s steeds vaker lijken op MPV’s. De nieuwe Toyota RAV4 is een rasechte SUV met een stoere, hoekige vormgeving. De scherpe lijnvoering en wielkastverbreders zorgen voor een krachtige verschijning. Een langere wielbasis komt de binnenruimte ten goede, waarbij de overhang voor en achter kort is. Ook de breedte in het interieur is gegroeid. De bagageruimte is de diepste in het segment (1.015 mm). Elke RAV4 heeft standaard een uitgebreid pakket actieve veiligheids-items aan boord; de tweede generatie Toyota Safety Sense.

2WD of AWD

De nieuwe Toyota RAV4 is gebouwd op het innovatieve TNGA/K-platform dat voor een laag zwaartepunt zorgt en een hoge carrosseriestijfheid. Het geeft de RAV4 uitgebalanceerde rijeigenschappen. De RAV4 wordt leverbaar met keuze uit twee motorvarianten die meer vermogen combineren met een gunstiger brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot.

De RAV4 wordt leverbaar met de volledig nieuwe sterke 2,0-liter VVT-iE benzinemotor, (129 kW/175 pk) met een maximaal trekgewicht van maar liefst 2.000 kg in combinatie met voorwielaandrijving (2WD) en een handgeschakelde transmissie. Daarnaast is er ook een versie met automatische transmissie (CVT) leverbaar met 1.500 kg trekgewicht. De RAV4 2.5 VVT-i Hybrid 2WD (160 kW/218 pk) is standaard voorzien van een automaat en ook leverbaar met vierwielaandrijving (AWD). De hybrideversie met AWD heeft een maximaal trekgewicht van 1.650 kg, de 2WD-variant mag maximaal 800 kg trekken.

Smart Rear View Mirror

In het interieur zorgen hoogwaardige materialen en de nieuwste technologie voor een luxueus gevoel. De nieuwe RAV4 heeft onder meer een semi-digitaal dashboard met een 7-inch TFT-scherm in het instrumentencluster en een innovatieve Smart Rear View Mirror. Deze digitale binnenspiegel heeft de mogelijkheid om te switchen naar camerabeeld als het zicht naar achteren geblokkeerd is, voorzieningen die bijdragen bij aan het innovatieve karakter van de RAV4.

Toyota Safety Sense 2 standaard

Standaard is Toyota Safety Sense 2 aanwezig op alle uitvoeringen van de nieuwe Toyota RAV4. Het verhoogt de veiligheid en het comfort en bestaat uitt:

  1. Intelligent Adaptive Cruise control
  2. Pre-Collision System met fietsers (dag) en voetgangers (dag+nacht) detectie
  3. Automatic High Beam
  4. Road Sign Assist
  5. Lane Departure Alert
  6. Lane Keep Assist
  7. Lane Trace Assist
  8. Vermoeidheidsherkenning

De nieuwe Toyota RAV4 2WD staat vanaf 19 januari 2019 in onze showroom en de RAV4 AWD vanaf mei 2019. De prijslijst is hier te downloaden. 

*  Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Full Operational Lease, 60 maanden en 10.000 km/jaar, incl. 75% bonus/malus, excl.  btw en brandstof • Tarieven kunnen afwijken bij wijziging van opties, looptijd, kilometrage en gewicht • Wijzigingen voorbehouden.

Houd mij op de hoogte over de nieuwe RAV4