Net binnen: de vernieuwde Aygo!

Geplaatst op 05 maart 2012 in Toyota/Modelnieuws
Update: 8 februari, 2022

Hij is er! De vernieuwde Aygo. Deze heeft een verjongingskuur ondergaan. Niet alleen is het uiterlijk en interieur opgefrist, ook is ‘ie stiller en zuiniger geworden, laat de Aygo zich scherper sturen en is de uitrusting van Toyota’s succesnummer uit het A-segment nóg concurrerender geworden. De vanafprijs zakt tegelijk naar € 7.990.

Hoewel de Aygo inmiddels al sinds 2005 op de markt is, is het succes nog steeds onverminderd groot. De afgelopen twaalf maanden werden er in ons land meer dan 15.000 van verkocht. De verjongingskuur die Toyota de Aygo nu laat ondergaan, is dan ook bijzonder subtiel, zowel van buiten als van binnen én onderhuids.

Nieuwe grille met LED dagrijverlichting

De voorzijde kreeg een retouche. Het front wordt gedomineerd door de nieuwe trapezium grille met daarin – vanaf de Aygo Aspiration – twee smalle strips met LED dagrijverlichting. Binnenin valt de nieuwe, donkergrijze kleur van het dashboard op, net als het nieuw vormgegeven stuur en het nieuwe audiosysteem, dat vanaf de Aspiration is voorzien van onder meer Bluetooth® en een USB/iPod-aansluiting.

Gemiddeld verbruik van 4,3l/100 km

Ook onderhuids werd de Aygo aangescherpt, waarbij de aanpassingen aan de wielophanging en de motor het duidelijkst merkbaar zijn. Daardoor rijdt de Aygo niet alleen iets strakker en stiller, maar rijdt het succesnummer ook nóg iets zuiniger. Het gemiddeld ECE-verbruik komt hierdoor voor de handgeschakelde versie uit op 4.3l/100 km; de CO2-uitstoot duikt daardoor ook naar de 99 gr/km. Dat houdt de nieuwe Aygo ook na 1 juli wegenbelastingvrij tot 2014.

Twee in het oog springende Orange uitvoeringen

De Aygo wordt leverbaar in vijf uitvoeringen: de Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Van de vijf versies springen de Orange-uitvoeringen letterlijk en figuurlijk het meest in het oog; ze zijn in de knaloranje metallic kleur ‘Tabasco Orange’ gespoten en voorzien van oranje ringen rondom onder meer de toerenteller (standaard in de Dynamic Orange) en de openingen van de luchtventilatie. Wie de oranje lak iets te veel van het goede vindt, kiest voor een zwarte of grijze lak. Wel behoudt de auto dan oranje buitenspiegels en deurgrepen. Bovendien heeft de Dynamic Orange standaard oranje/zwarte stoelbekleding.

Kom naar onze showroom en kom de Toyota Aygo auto bekijken en uitproberen!