Navigatie: voorkom boetes in Frankrijk

Geplaatst op 29 april 2012 in Handige tips
Update: 17 maart, 2016

 

In Frankrijk is recent een nieuwe wet van kracht die het verbiedt om een navigatiesysteem in bezit te hebben waarop flitslocaties staan. De Fransen nemen geen halve maatregelen want het boetebedrag kan oplopen tot € 1.500,-. Daarnaast kan het systeem in beslag worden genomen, zelfs als dit uit staat.

 

Frankrijk is voor veel Nederlanders vakantieland nummer 1. In de zomer rijden we massaal naar het zonnige zuiden. Met behulp van een navigatiesysteem is de gevreesde rondweg van Parijs al een minder groot obstakel geworden. En ook al houden we ons allemaal aan de snelheid, het is toch wel handig dat het navigatiesysteem ons waarschuwt voor eventuele flitspalen. Maar pas dus op …

Het nieuwe verbod betekent dat alle vormen van radardetectie, inclusief het geven van locatie-informatie, illegaal zijn. Navigatiesystemen die uitgerust zijn met dergelijke functies kunnen in beslag worden genomen, zelfs als het systeem is uitgeschakeld. 

Navigeren in Frankrijk? Voorkom een boete! Toyota Blog

Kaart-update 

Al gaan er geluiden op dat het uitdelen van dergelijke boetes niet kies is, willen wij je uiteraard behoeden voor het risico op een boete. Daarom heeft Toyota een gratis kaart-update gemaakt. Hiermee kun je eenvoudig alle Franse locaties van flitscamera’s van de navigatiekaart verwijderen. Via de onderstaande link vind je de diverse Toyota navigatiesystemen. Selecteer het navigatiesysteem dat in jouw auto gemonteerd is. Vanuit hier wordt een uitleg gegeven hoe de installatie in zijn werk gaat. C’est tout.

U vind de link hier:  http://www.toyota-mapupdates.eu/SpeedcamUpdateToy.aspx?lang=nl