KNWU kiest voor Toyota Hybrid

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland.

Enkele weken geleden besloot de organisatie te kiezen voor Toyota, vanwege ons aanbod in Hybride auto’s zonder stekker. En daarbij werd -typisch voor een sportbond- een wedstrijd georganiseerd, een verbruikswedstrijd genaamd Energy Challenge met hele goede scores.

 

Bureauauto

De eerste auto die aan vervanging toe was is de bureauauto. De medewerkers van de KNWU zijn overal in Nederland en daarbuiten actief voor de sport. In veel gevallen wordt er dan gebruik gemaakt van deze gezamenlijke auto.

 

“De Yaris Hybride is zuinig, comfortabel en heel eenvoudig te gebruiken. Dat maakt hem zo geschikt voor ons”. Aldus Rob de Lelij, manager bedrijfsvoering bij de KNWU. “Dit is de ideale combinatie van een milieuvriendelijke auto met een goede actieradius”.

 

Challenge: 50% elektrisch rijden

Inmiddels hebben de medewerkers van de KNWU kennis kunnen maken met de Hybride techniek van Toyota in de vorm van een verbruikswedstrijd. In een Energy Challenge met 10 deelnemers werden fantastische resultaten gescoord. Niemand scoorde lager dan 58% van de tijd elektrisch rijden. Winnaar Rob de Lelij zelfs 68%. Met een verbruik van 2,9L op 100 kilometer.

 

Mooi detail bij deze wedstrijd: 5 collega’s van Rob eindigde op de 2e plaats met 67%.

 

Over de KNWU

De KNWU is er voor de top-, wedstrijd- en breedtesport. Onderverdeeld in verschillende sporten: weg, BMX, baan, veld, mountainbike, strandrace, para-cycling en kunstwielrijden. Zij hebben als doel iedereen in Nederland beter te leren fietsen.


Rob de Lelij, manager bedrijfsvoering bij de KNWU