Icoon voor de toekomst

Geplaatst op 09 oktober 2014 in Toyota/Modelnieuws , Zakelijk
Update: 17 maart, 2016

Lichtgewicht platform, dynamiek en rijplezier

De C-HR is daarmee een verpersoonlijking van de ambities die Toyota heeft. De conceptuele midsized crossover staat op een compleet nieuw ontwikkeld, lichtgewicht platform waarin dynamiek en rijplezier verankerd zit. Het is stijf en licht, communicatief, eerlijk en puur. Tegelijk krijgt de door de C-HR gehinte toekomstige C-segment crossover een hybride aandrijflijn die de nieuwe standaard zal zetten als het gaat om stil, duurzaam en uitnodigend autorijden.

Akio’s designtaal
Op het nieuwe platform van de Toyota C-HR is een gespierd ogende auto met scherpe facet-lijnen geboetseerd, met een resoluut front, ‘zwevend’ dak, taps toelopende zijruiten en een fraaie achterzijde met LED-achterlichten in de hoge welvingen van de gespierde wielkasten. Het geheel geeft duidelijk inhoud aan de motiverende designtaal die Akio Toyoda voor ogen heeft.

Europa bakermat van de C-HR
De C-HR kwam tot stand onder auspiciën van ED2, Toyota’s Europese designstudio. Europa zal ook de bakermat zijn van de nieuwe generaties A-, B-, en C-segment Toyota’s. En ook dát past in de toekomstvisie van Toyoda: ‘Europa is de meest veeleisende markt voor kleine en midsized auto’s. De eisen die er worden gesteld aan onder meer kwaliteitsbeleving en rijdynamiek, zijn onze benchmark.’

Toyota plaatst C-HR in iconengalerij
Op basis van die missie, past de C-HR in het rijtje van iconen als de RAV4, de Prius en de GT86. De eerstgenoemde voegde in 1994 de aspiraties van een 4x4 toe aan de afmetingen van een gezinsauto. De Prius opende de weg naar duurzame mobiliteit. Met de GT86 liet Toyota recentelijk zien dat je een extreem begeerlijke, enthousiasmerende, betaalbare sportauto kunt bouwen als je maar scherp voor ogen hebt wat je wilt.