Hooikoorts? Hoe u zonder niezen kan autorijden...

Geplaatst op 26 april 2011 in Handige tips
Update: 31 januari, 2022

Met het voorjaar en het prachtige weer, komen er ook weer de pollen. Soms zie je er wolken van langsstuiven. Onder andere hiervoor heeft uw Toyota een interieurfilter.

Schoner, gezonder en veiliger

De buitenlucht kan verschillende irriterende stoffen en verontreinigingen bevatten zoals: pollen, ozon, (fijn)stof, uitlaatgassen en andere onaangename soms zelfs schadelijke deeltjes.

Toyota interieurfilters houden alle irriterende stoffen en verontreinigingen tegen die het interieur binnen komen. Dit verschaft u en uw passagiers gezonde schone lucht. Bovendien verhogen de interieurfilters de prestaties van uw airconditioning.

 

Geavanceerd filter is zeer geschikt voor mensen met allergieën

Alle Toyota's met airconditioning beschikken over en interieurfilter. Dit standaard filter haalt de meeste irriterende en verontreinigende stoffen uit de lucht en houdt deze buiten de auto. Dit filter is gemaakt van hoge kwaliteit non-woven materiaal en filtert bijvoorbeeld stof, roet, lood en sulfaten.Standaard filter

Een geavanceerd interieurfilter combineert het non-woven materiaal met een laag actief koolstof. Dit reduceert de hoeveelheid irriterende stoffen met 25% in vergelijking met het standaard filter. Bovendien absorbeert de koolstoflaag een deel van de uitlaatgassen en is zeer geschikt voor mensen met allergiën.


Geavanceerd actief koolstoffilter

Wanneer wordt uw filter vervangen?

Uw interieurfilter wordt bij een onderhoudsbeurt of gecontroleerd of vervangen. Bij het ene model moet dit iedere 15.000 km of jaar gebeuren en bij de ander is dit iedere 30.000 km of twee jaar.

Als u merkt dat de lucht minder fris ruikt dan u gewend bent, of de indruk heeft dat er irriterende stoffen in het interieur terecht komen. Of als u in de wintermaanden merkt dat uw ruiten snel beslaan en moeilijk ontwasemen, dan zal uw interieurfilter ook moeten worden vervangen.

Wij kunnen u het beste adviseren wanneer u uw interieurfilter moet vervangen.  Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën adviseren wij een actief koolsoffilter te plaatsen.

Zorg ervoor dat frisse lucht zich IN uw auto bevindt!

Als u vragen hebt, neem dan contact met ons op.