Evert en Wim bij de beste 10 van Nederland!

Update: 17 maart, 2016

Evert van Engelenburg en Wim van de Ven van Gebr. van Gent in Ede en Veenendaal behoren tot de 10 beste Toyota monteurs van Nederland! Deze allround autotechnici gaan op 12 juni de strijd aan met collega-monteurs van andere Toyota dealers, met als doel de allerbeste Toyota monteur van het land te worden. Deze finale van de Nationale Skill Contest wordt jaarlijks georganiseerd door Toyota importeur Louwman & Parqui.

De Nationale Skill Contest is een begrip in de Nederlandse automotive sector. Toyota organiseert al sinds ruim 20 jaar deze wedstrijd, die is bedoeld om het beste uit Toyota monteurs, servicemedewerkers en verkoopadviseurs naar boven te halen. Via voorronden worden zij uitvoerig getest op hun vakkennis.
Dit jaar is de Nationale Skill Contest gericht op Toyota monteurs. Ruim 170 monteurs hadden zich aangemeld voor de 8 regionale voorronden. Ook Evert en Wim besloten mee te doen. En vanwege hun goede score mogen zij zich nu opmaken voor de zinderende finale, die plaatsvindt in het Louwman College, het opleidingsinstituut van Louwman & Parqui.

Klanten profiteren
Alleen al door de finale van de Nationale Skill Contest te bereiken, bewijzen Evert en Wim Toyota monteurs te zijn die hun vakkennis volledig op orde hebben. En uiteraard profiteren hiervan de klanten van Van Gent]. Zij kunnen rekenen op de best mogelijke service voor hun Toyota.

Uitdagende praktijkopdrachten
Tijdens de finale krijgen de finalisten uitdagende praktijkopdrachten voorgeschoteld die het totale werkveld van een professionele autotechnicus beslaan. Bijvoorbeeld het volgen van juiste diagnoseprocedures en het correct uitvoeren van een volledige onderhoudsbeurt. Ook wordt hun kennis getoetst van de gecompliceerde elektrotechniek die te vinden is in de innovatieve Full Hybrid modellen van Toyota. En er wordt ook ‘ouderwets’ gesleuteld.

Toyota Technical Education Program
De voorrondes van de Nationale Skill Contest werden gehouden op scholen die aangesloten zijn bij het Toyota Technical Education Program (T-TEP). Hiermee heeft Toyota als doel de kwaliteit van de opleiding tot autotechnicus verder te stimuleren. In dat kader stelt Toyota belangeloos nieuwe technologie beschikbaar aan de aangesloten scholen, waaronder ROC’s.

Foto: In 2011 stond Wim ook in de finale en greep net naast de podiumplaatsen